CafféPranzoNieuws uit de media.


 

 

Heel veel positieve reacties kwamen daags na het winnen van de WinkelAward Assen binnen bij Nicole Koopmans en Henk Hoeksema van CafféPranzo in Assen.
,,We hebben zoveel felicitaties gehad, ongelooflijk”, vertelt Koopmans. ,,Vaste klanten kwamen vrijdags na de uitreiking binnenlopen om te vragen of we gewonnen hadden.”
CafféPranzo zag een half jaar geleden het levenslicht. ,,We hebben hier jarenlang gezeten als een franchise van Granny’s. Dat liep heel goed. Alleen zagen we de laatste jaren om ons heen de andere Granny-winkels verdwijnen. We hebben toen besloten afscheid te nemen van de franchise en helemaal voor onszelf te beginnen op de plek waar we al zaten.”
In vijf dagen tijd onderging het pand een restyling, kreeg het mooie retrokleuren, een prachtige vloer en een warm interieur. ,,Aan het opzeggen van de franchise ging een jaar vooraf”, zegt Hoeksema. ,,In die periode hebben we ook gekeken wat we wilden met het pand en wat we wilden serveren. Op het moment dat we de knoop echt doorhakten, hadden we al een compleet plan op de plank liggen dat we konden uitvoeren. Daarom is het ons ook gelukt om binnen vijf dagen met behulp van vrienden en familie het hele interieur te veranderen.”

,,Alleen de vloer is door een professioneel gelegd, de rest hebben we zelf gedaan”, vult Koopmans aan.

Het tweetal weet wat het wil. Verse kwaliteit bieden voor een goede prijs. ,,De koffiemelange die we hebben, heeft geen enkele andere zaak, omdat we die zelf hebben samengesteld”, Gaat Hoeksema verder. ,,En hij wordt versgebrand. Als ik op maandag bel dat ik bijna door de koffie heen ben, dan worden op dinsdag de bonen geselecteerd en op woensdag gebrand en dan hebben we op vrijdag weer een verse voorraad. Verser kun je je koffie niet krijgen.”

Vers is de specialiteit van CafféPranzo. ,,Wij maken ‘s ochtends alles zelf. Dat kan wel betekenen dat tegen sluitingstijd een bepaald taartje op is”, zegt Koopmans. Wie binnenkomt in het pand aan het Ceresplein kan rustig de tijd nemen om iets uit te zoeken. ,,Mensen moeten hier koffie drinken zien als een rustpuntje. We leven in een maatschappij waar iedereen haast heeft. Wanneer je hier binnenkomt, hoef je niet meteen al te weten wat je wilt hebben. Neem gerust de tijd.”
Ook kinderen hebben een eigen plek in de zaak. ,,We hebben een kinderhoek, die erg populair is. Ouders kunnen hier rustig een kop koffie drinken, terwijl de kinderen hier spelen. En als het dan tijd is om naar huis te gaan dan willen de kinderen vaak niet.” Een goed teken

Bron; Het gezinsblad 5 0ktober 2012
           Het gezinsblad 17 oktober 2012